The Fact About servis aircond That No One Is Suggesting

Haah logiknya memang swap Command kompressor tu gagal berfungsi. Dlm cerita aircond kereta adalah sensor suhu. duduknya di cooling coil. jadi panggilnya sensor cooling coil. Awak kena cari dulu di mana cooling coil tu sebab nak kata upahnya tu Nusin ada org kata senang, ada orang kata susah.

Salam, tumpang tanya sya ada masalah kreta viva bila nak buka aircond kt enjin bunyi gegaran teruk...sblum ne mmang ada msala gegaran trsbut tp x seteruk skrg smpai trpaksa matikn aircond cpt2.

- Ini bertujuan untuk memastikan semua bahagian sirip dan lingkaran penyejat dapat dibersihkan daripada kekotoran yang melekat di situ. Sekaligus melancarkan proses penyerapan haba yang berlaku di penyejat.

Kami telah beroperasi sejak dari tahun 2008 lagi dengan misi membantu pengguna memahami teori dan asas penjagaan aircond

Salam bro. Saya mau tanya pasal kancil yg dah tukar wiring halfkat mira + dashboard L5. Bila dah pasang siap, on aikond trus maksimum sejuk.

Wasalam, sy memang tidak tahu aircond jenis ada agihan belakang. tapi fungsi aircond untuk hasilkan udara sejuk sama atau kemungkinan ada 2 sistem aircond untuk agihan atau cooling coil/blower tambahan.

Akhir sekali bahan pendingin yang kini dalam bentuk gasoline tekanan rendah dan sejuk kini kembali ke pemampat untuk memulakan kitaran tersebut sekali lagi. Proses yang berulang ini memastikan suhu sejuk dan nyaman mengiringi perjalanan anda.

Adalah amat penting supaya penghawa dingin anda disemak dan diselenggara dengan kerap oleh juruteknik yang bertauliah. Perkhidmatan asas murah secara amnya seperti yang berikut:

pump down? x guaranteed laa yg ni. Vacuum pump pula untuk kita keluarkan semua udara dalam paip copper. Kes ini kalau aircond kita betul2 dah abis, atau kita vacuum dekat paip copper sahaja

Kemudian pasang coil dan pastikan juga sama kedudukkan yg asal. Blower akan berpusing dgn sempurna jika coil dipasang dgn betul. Kebiasaannya kesalahan kita nak cepat pastu tak tengok coil tu tak dipasang pada rangkanya dgn betul. one kesalahan pada pemasangan coil ni akan outcome pd pemasangan yg lain hingga ke deal with aircond tersebut. Ambil masa dan perhatikan betul2 In Shaa Allah tuan boleh lakukan..

Dari segi putaran blower sudah tidak cekap samada usia atau kekotoran blower atau corong aircond penumpang itu sendiri yang tersumbat. Cuba check on blower tanpa aircond dahulu adakah blower itu betul2 kuat anginnya

Wasalam, sy bukan mahir semua kereta. Tapi ada kereta yang guna aircond ke belakang Read This biasanya guna 1 blower depan dan one blower di belakang.. Sy rasa dpt bg data di sini

Tiada kerosakan sebenarnya kerana suhu aircon di kawal oleh satu suis yang meng 'on'kan dan meng'off'kan aircon kita secara automatik. Minta mekanik melaraskan suis ini supaya aircon lebih lama 'on'.

Menambah gas bermaksud mengisi / melaraskan kembali tekanan gasoline yang kurang kepada paras yang ditetapkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *